Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

FAQ K-VISION kozijnen

Een aantal veelgestelde vragen hebben we voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op. 

Algemeen

K-VISION is de merknaam van hét kunststof kozijnsysteem voor de Nederlandse markt, ontwikkeld door profine Nederland (als onderdeel van de profine group).

profine is de ontwikkelaar en leverancier van kunststof kozijnsystemen wereldwijd. Met een hoofdkantoor in Duitsland en locaties over de hele wereld werken zo’n 3500 mensen samen aan de beste kunststof kozijnen. In Nederland draagt profine Nederland, 100% dochteronderneming van de profine group, zorg voor het speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde kozijnsysteem K-VISION.

K-VISION kozijnen zijn de meest duurzame en circulaire kunststof kozijnen op de markt. Daarbij hebben we veruit de meeste ervaring met kunststof kozijnen in de Nederlandse markt, wat tot uiting komt in unieke producten als K-VISION Cube en City. Daarnaast zijn de verdiepte K-VISION kozijnen de slankste en meest strakke op de markt; zeker met de premium kleurafwerking proCoverTec.

K-VISION Classic is het klassieke vlakke kunststof systeem, qua vormgeving gelijkend op aluminium kozijnen. K-VISION Trend en Cube zijn verdiepte systemen, dat wil zeggen dat de vormgeving lijkt op die van hout. Daarbij loopt K-VISION Trend rondom schuin af, waar Cube zijstijlen en bovendorpels heeft die 90 graden recht zijn; exact als een houten kozijn dus! K-VISION Cube-City is een variatie op het Cube kozijn, waarbij een speciale tussendorpel de looks van een oud binnenstedelijk schuifraam geeft.

Techniek

K-VISION kozijnen zijn standaard niet brandwerend. Indien noodzakelijk kunnen de kozijnen 30 en zelfs 60 minuten brandwerend uitgevoerd worden. Zie deze pagina voor de mogelijkheden.

K-VISION kozijnen zijn standaard niet brandwerend. Indien noodzakelijk kunnen de kozijnen 30 en zelfs 60 minuten brandwerend uitgevoerd worden. Zie deze pagina voor de mogelijkheden.

De maximale afmetingen van K-VISION kozijnen zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals het toegepaste glas, kleur en het al dan niet aanwezig zijn van draaidelen. U kunt er echter van uit gaan dat alle gangbare afmetingen voor deuren, ramen en vast glas mogelijk zijn. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Op de diverse productpagina’s zijn detailtekeningen te downloaden. Alternatief kunt u gebruik maken van onze online kozijnmodule; hier kunt u uw eigen kozijn samenstellen en direct detailtekeningen downloaden. Zie deze pagina voor de kozijnmodule.

De WindStopper is een aanvulling op standaard K-VISION kozijnen, waarmee nog meer luchtdichtheid kan worden behaald. K-VISION kozijnen zijn standaard al zeer luchtdicht, maar wanneer net dat beetje extra luchtdichtheid wordt gevraagd (bijvoorbeeld op grote hoogte of langs de kust) kan de WindStopper uitkomst bieden. De WindStopper kan zowel bij vast glas als draaikiepramen worden toegepast.

EcoForce is onze unieke uit kunststof vervaardigde inwendige versterking. Daar waar normaal staal wordt gebruikt, is het nu mogelijk om K-VISION kozijnen te versterken met milieuvriendelijker kunststof. Interesse? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

K-VISION kozijnen kunnen standaard van glaspakketten tot en met 52mm worden voorzien. Het toepassen van driedubbel gelaagd-, brandwerend-, letselveilig- en akoestisch glas is dus geen enkel probleem!

Architecten

Bent u van plan kunststof kozijnen in uw project toe te passen? Tijdens een projectcheck loopt een van onze specialisten met u uw project door, waarbij de mogelijkheden van K-VISION kozijnen binnen het project worden besproken.  Vorm, kleur, formaat; alle aandachtspunten komen aan de beurt. Interesse? Neem contact op met onze architectenadviseur Jelmer.

Jazeker! We hebben divers monstermateriaal beschikbaar voor u om te kunnen laten zien aan opdrachtgevers, bewoners en ander belanghebbenden. Dit varieert van kleurenwaaiers tot volledige kozijnhoeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. Al dan niet in combinatie met een projectcheck lichten we de mogelijkheden van K-VISION kozijnen toe. Neem contact op met onze architectenadviseur Jelmer voor een afspraak.

K-VISION kozijnen kunnen op veel manieren van kleur worden voorzien. Standaard zijn de kozijnen wit (RAL 9016) of crémekleurig (RAL 9001), maar met behulp van een hoogwaardige kleurfolie of ons revolutionaire proCoverTec kleursysteem kunnen de kozijnen van een breed spectrum aan kleuren en structuren worden voorzien. Zie deze pagina voor de mogelijkheden.

Een kleurfolie wordt aangebracht door deze te verkleven op de omtrek van het profiel. Folie kan zowel aan de buiten- en binnenzijde worden toegepast. Folies zijn beschikbaar in een breed assortiment aan kleur en kunnen zowel glad, mat als met nerfstructuur worden uitgevoerd. proCoverTec is een unieke coating die onder beheerste omstandigheden wordt aangebracht. De proCoverTec coating is vuilafstotend, warmtewerend en heeft altijd een chique mat-satijnen look & feel. Daarbij is het naast de buiten- en binnenkant zelfs mogelijk om de sponning een kleur te geven. Uniek in de markt!

Via onze bestekgenerator kunnen besteksteksten voor K-VISION kozijnen worden gegenereerd. Mocht er voor uw specifieke ontwerp geen bestekteksten beschikbaar zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij verzorgen dan een passende bestektekst voor u!

Circulaireit en Duurzaamheid

K-VISION Kozijnen zijn uitstekend te recyclen. Het kunststof uit de K-VISION profielen wordt volledig gerecycled en teruggebracht in onze eigen materiaalstroom. Ook het toegepaste staal en glas kan goed worden gerecycled. Door middel van onder andere het profine Recycling Programma waarborgen we recycling in de keten.

Een keuze voor K-VISION is een circulaire keuze. Bevestigd door Kiwa in het Covenant Circulair Ondernemen.

Het overtollig- en kunststof restmateriaal wat tijdens de productie van K-VISION profielen en kozijnen vrijkomt wordt volledig hergebruikt in nieuwe K-VISION profielen. Zelfs oude kunststof kozijnen worden door ons teruggenomen en verwerkt in nieuwe profielen. Nagenoeg 100% van het kunststof rest- en afvalmateriaal wordt dus hergebruikt; hiermee is K-VISION koploper op het gebied van circulariteit.

Al het kunststof rest- en afvalmateriaal dat tijdens de productie vrijkomt, en zelfs oude kunststof kozijnen, worden weer verwerkt tot nieuwe K-VISION profielen. Dat is de circulaire gedachte. Wij gan echter nog een stap verder en hebben dit proces laten beoordelen door KIWA. Dit heeft ons als eerste kunststof kozijnsysteemleverancier het Covenant Circulair Ondernemen opgeleverd.

Het K-VISION Circulair kozijn is het ultieme circulaire product op het gebied van kozijnen. Deze kozijnen zijn voor 100% vervaardigd uit gerecyclede kunststof. Afgewerkt met het unieke proCoverTec kleursysteem rondom zijn deze in prestatie en looks hoogwaardig én circulair.

De levensduur van een K-VISION kozijn is op papier 50 jaar. In de praktijk kunnen de kozijnen echter nog vele jaren langer mee.

Kunststof kozijnen scoren op het gebied van isolatie beter dan kozijnen van hout en aluminium. K-VISION kozijnen zijn hier geen uitzondering op kunnen elke woning voorzien van de beste isolatiewaarden en een ongeëvenaard binnenklimaat. Fijn om in te wonen én een slimme investering!

K-VISION kozijnen zijn van zichzelf enorm luchtdicht, met minimale luchtlekkage tot gevolg. Naast dat dit een behaaglijk binnenklimaat zonder tocht oplevert, kan hiermee ook uitstekend luchtdicht worden gebouwd. K-VISION Kozijnen met vast glas en draai-kiepramen zijn hier perfect geschikt voor.

Certificering

Het K-VISION kozijnsysteem voldoet aan alle door het bouwbesluit vereiste certificeringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Daarnaast bieden we met K-VISION kozijnen het meest ruime aanbod aan brandwerende kozijnen en hebben we als allereerste kunststof kozijnsysteemleverancier het Kiwa Covenant Circulair ondernemen in ontvangst mogen nemen.

In bijna alle gevallen voldoen K-VISION kozijnen aan de eisen voor inbraakwering en komen deze in aanmerking voor het politiekeurmerk veilig wonen. Enkel bijzondere kozijnen met afwijkende afmetingen kunnen hier buiten vallen, de betrokken kozijnfabrikant zal dit altijd met u overleggen. Vragen? Neem contact met ons op!

Verkoop

U koopt K-VISION kozijnen bij onze partner kozijnfabrikanten en hun dealernetwerk. Kijk op onze site voor een vestiging bij u in de buurt!

Wij werken samen met een select aantal partner kozijnfabrikanten, die wij optimaal ondersteunen om zo samen K-VISION kozijnen van de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. U vindt deze officiële K-VISION kozijnfabrikanten en de bij hen aangesloten dealers op onze website.

De kosten voor K-VISION kozijnen zijn afhankelijk van onder andere de afmetingen, kleur, toegepaste glas en andere opties. Heeft u specificaties van uw kozijnen of wilt u een prijsindicatie? Neem dan contact op met een van onze partner kozijnfabrikanten. Het overzicht met fabrikanten vindt u hier.

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.